Podvečer s Čechem s velkým Č

Ve středu 30. září 2022 jsme se s paní učitelkou Pěsňovou vydali do Ostravského muzea. Z jakého důvodu? Konala se zde přednáška o mistru slova a hlavní postavě české meziválečné prózy. O muži, který vyrazil dech soudobé kritice a kterému se to skrze díla daří i u všech dnešních čtenářů krásné literatury. O muži, který chápal a cítil krásu češtiny a jejích slov.  
Víte, o kom je řeč? No přeci o nejznámějším básníku české prózy, Vladislavu Vančurovi. 

Přednáška byla vedena ve velmi přátelském a pohodovém duchu, především díky hlavnímu přednášejícímu, panu doktoru Průšovi, jehož scénickým čtením Vančurových textů doprovázeli magistra Markéta Palowská, člen činoherního souboru Jan Fišar a paní historička Ivana Konečná. 

Jelikož nás zanedlouho čeká maturita a Vladislava Vančuru budeme v rámci výuky podrobně probírat, tak se nám přednáška velmi hodila do odpoledního programu a celkové přípravy. Tož, kdo by nechtěl ohromit kantory sedící v komisi a ukázat jim, co všechno o tak slavném básníkovi víme? 

A co nás čeká dál? Dne 18. listopadu se chystáme na přednášku o spisovateli Bohuslavu Reynkovi, která bude jistě poučnáa na kterou se již velmi těšíme  Tak co, přidáte se k nám?