PRIGO RESTART 2022 – čas se vrátit do normálu

Každý z ředitelů zvolil Modrého rysa dané školy PRIGO

Jednotlivé třídy nervózně opakující připravenou choreografii, studenti proudící na sekretariát pro vstupenky, místy jde slyšet mnohými známá skladba Another Brick in the Wall od skupiny Pink Floyd – i tak bychom mohli popsat týden před červnovým pátečním odpolednem nesoucím se ve znamení PRIGO RESTARTu. Tato akce přinesla do života škol PRIGO novou mízu a můžeme s jistotou říct, že její hlavní cíl, tedy vrátit vše po všech epidemiologických opatřeních zpět do zajetých kolejí, byl úspěšně splněn.

Nyní nám celou akci podrobněji představí ředitelka pro rozvoj a vnější vztahy PRIGO paní Ing. Zdeňka Maralíková, které touto cestou děkuji za spolupráci a vyjádření za vedení PRIGO GROUP.

Příznivé epidemiologické opatření nám dovolilo dne 17. 6. 2022 uspořádat PRIGO Restart. Na této akci došlo k propojení všech škol PRIGO Group, konkrétně: MŠ PRIGO, ZŠ PRIGO, SŠP, JAHU, LPG, VOŠ OV, VOŠ OL, VŠP. Jednalo se o akci, která naplňovala hned několik bodů PriorityGO. Krátce po 16. hodině přivítala žáky, studenty, rodiče, pedagogy, externí spolupracovníky a přátelé škol skupiny PRIGO moderátorka celého večera Magda Otáhalová. Vedle pódia byly studentky střední školy zastupující firmu KLAM s workshopem pro děti. Vystupující obdrželi pamětní list, který navrhla studentka Sára Pešková ze třídy kvarta6 pod vedením vyučující Ing. Ivany Quialy, která využila ve výuce IT přístup PriorityGO. Předskokanem večera bylo kouzelnické vystoupení Mikuláše Horníka, který je se svými 208 centimetry nejvyšším kouzelníkem u nás. Po tomto magickém čísle následovala jednotlivá představení nejmenších, tedy dětí MŠ a ZŠ PRIGO. Děti z mateřinky předvedly krátké pásmo písniček a básniček. ZŠ si nazkoušely Cirkus Necirkus-hudebně dramatické vystoupení. Předskokankou vystoupení nižších gymnázií byla Štěpánka Petříková z LPG, která letos ukončila studium hry na klavír a zpěvu na ZUŠ Sokolská. Následovala jednotlivá představení žáků nižších gymnázií.

Na konci první části celého večera došlo k předání cen Modrého a Bílého rysa za školní rok 2021/2022. Svého oceněného studenta oznámili vrchní představitelé škol PRIGO Group, a to: za MŠ PRIGO ředitelka Ing. Linda Foltýnová, za ZŠ ředitelka Mgr. Kateřina Musiol Kuchnová, ředitelka SŠ PRIGO Mgr. Radmila Bergerová, ředitelka gymnázií JAHU A LPG Mgr. Naděžda Zelinková, ředitel VOŠ OSTRAVA Ing. Rudolf Macek, Ph.D., prorektorka VŠP prof. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D.

Jan Jaroš – Bílý rys roku 2021/2022

Modrý rys je ocenění za výjimečné úspěchy v krajských, celostátních i mezinárodních projektech, sportovních, kulturních, jazykových i výtvarných soutěžích, opomenout nemůžeme ani mimořádné činy prokazující občanskou statečnost, odpovědnost nebo obětavost. Žák/student usilovně pracuje pro školní komunitu nebo pomáhá lidem v nouzi za každou školu, jednou ročně, jedna cena. A proč vlastně rys? Jelikož jsme adoptovali v ostravské ZOO rysa karpatského. Absolutního vítěze ohlásil jednatel PRIGO GROUP PAVEL PETR a do mikrofonu zaznělo jméno Bílého rysa pro rok 2021/2022. A tím nebyl nikdo jiný než Jan Jaroš, student VŠ PRIGO a frontman kapely TIKET.

Druhou část programu odstartovala kapela Jana Zlámala ROZEPLÝ BUNTEK z JAHU, která publikum krásně rozparádila. Nejméně profesionální kapela na světě nám ukázala svůj obrovský talent. Divadelní představení s názvem Škola v podání předškolky ztvárnily studentky pedagogiky ze třídy A i B.  Street dance choreografii nám prezentovala studentka LPG Adéla Piatkovská s Adrianou Stachovou. Dalším účinkujícím byl Lukáš Blinka, který je profesionálním thaiboxerem za Pretorian Fight Club pod vedením trenéra Jakuba “Pretoriana” Gazdíka, který je čtyřnásobným mistrem republiky, profesionálním mistrem Evropy v K1, profesionálním mistrem Evropy v thajském boxu a amatérským mistrem světa v thajském boxu. Lukáš se thajskému boxu věnuje od svých 8 let a mezi jeho největší úspěchy se řadí profesionální mezinárodní mistr organizace WKA, mistr Evropy WAKO, trojnásobný vítěz evropského poháru WAKO a bronzový medailista z mistrovství světa IFMA. Lukáš se mimo profesionálního zápasení živí také jako trenér a připravil si pro nás ukázku se svými svěřenci. Jan Jaroš z VŠP nastoupil na pódium se svou kapelou Tiket. Všichni její členové (Jéňa Jaroš, Erik Bubík, Adam Foldyna, Kevin Majtán) jsou zkušení hudebníci, kteří se rozhodli v Česku podpořit znovuzrozený pop-punk, který ve světě nastartovali umělci jako Travis Barker, Machine Gun Kelly nebo Yungblud. Za rok působení na hudební scéně stihla kapela vydat svůj debutový singl „PROČ“ s videoklipem, který můžete slyšet na všech streamovacích platformách. Kapela TIKET nejen vydává singly a koncertuje, ale taky sbírá úspěchy v hudebních soutěžích. V roce 2022 se probojovala v celostátní soutěži kapel Rádia Haná, kde vyhrála a získala titul „OBJEV ROKU 2022“. V tom samém roce kapela zvítězila v celostátní talentové multižánrové soutěži hudební televize Óčko a stala se „ÓČKO TALENTEM“, který si zahraje na největším českém festivalu „VOTVÍRÁK“ po boku největších hvězd československé hudební scény. Po tomto posledním studentském vystoupení následovala krátká technická přestávka a poté nás zabavila do ranních hodin kapela EKG Band. Chtěla bych poděkovat všem třídám a jejich třídním učitelům za kreativní program. Zvláštní poděkování patří studentkám SŠP, které mi pomohly v roli organizátorů akce. Věřím, že PRIGO Restart je symbolem pro opětovné spuštění školních akcí PRIGO Group. Příští rok nás čekají velké oslavy 30letého výročí skupiny PRIGO, na které se velmi těším – Since 1993 PRIGO.