Získali jsme bronz na Prezentiádě

Zleva Tomáš Peršák, Johana Habiballa a Jan Králík

Dne 10. 9. 2021 jsem se já (Johana Habiballa) společně se dvěma mými spolužáky (Tomáš Peršák a Jan Králík) zúčastnila grandfinále mistrovství ČR a SR v prezentování, kde se nám povedlo vybojovat 3. příčku. Jak to ale všechno začalo?

Na jaře minulého školního roku jsme postoupili online kolem, ve kterém jsme si jako téma naší prezentace vybrali, ze dvou zadaných, 90-60-90. Koncem srpna jsme se dozvídali nové informace o tom, jak bude probíhat grandfinále, a začátkem září byla rozdána témata. Naše prezentace měla vypadat jako pitch nového produktu a téma „V zájmu společnosti“ už bylo jasnou volbou.

V pátek ve čtyři ráno jsme tedy sedli na vlak, ve kterém jsme si naši prezentaci ještě několikrát zkusili, a docestovali do Brna, kde se soutěž konala. Po příchodu na Ekonomicko-správní fakultu MUNI jsme byli příjemně přivítání, vyfoceni, usazeni a později i seznámeni s pravidly a průběhem celého dne. Kolem 10. hodiny ranní jsme odprezentovali a museli až do poledne čekat na výsledky. Na 30 přítomných týmů vyslechlo verdikt, který byl líbivý jen pro 9 z nich. A my v té devítce byli! Dokonce jsme byli první z naší skupiny 10 týmů.

V odpolední části nám byl zadán výrok, který jsme museli obhajovat. Dostali jsme hodinu na přípravu, což jsme využili do poslední vteřiny. Argumentační část se nám moc líbila, ale poté přišly nervy před vyhlašováním vítězů. Vyhlašovalo se od 9. místa, proto jsme si po každém jmenovaném týmu oddechli a zaradovali se. Jakmile bylo vyhlášeno 4. místo, málem jsme vyskočili ze židlí. Věděli jsme, že jsme se umístili v top 3. Poté jsme byli vyhlášeni jako 3. nejlepší tým, převzali jsme si ceny a pochvaly, několikráte nás vyfotili a my si užívali serotonin, který nám plaval v žilách.

Byli jsme prvními studenty Priga, kteří se Prezentiády zúčastnili, a doufáme, že ne posledními. Účast na této soutěži stojí za to, dá vám spoustu nových zkušenosti, potkáte spoustu lidí, kteří vám poradí, co dělat při prezentování jinak, zlepšíte své zkušenosti a hlavně si užijete spoustu zábavy.