První kolo šipkařského turnaje PRIGO 2021

Předání poháru bylo pro některé fanoušky emocionálně náročné

Nastal den D, hodina H, chvíle, na kterou se připravovali všichni členové šipkařských týmů škol PRIGO, první kolo Šipkařského turnaje. V 8:15 se z ulice Mojmírovců vydali tři tříčlenné týmy složené ze studentů ze sekundy 6 za nižší gymnázium, z 1.B za vyšší gymnázium a zástupci z druhého a třetího ročníku za střední školu společně se svou fanouškovskou základnou z kvinty 8. Ve vzduchu se zmítalo napětí a nervozita všech týmů, někteří dorazili do školy dříve, jen aby mohli trénovat. Ovšem čas byl neúprosný a za chvíli už všichni seděli v autobusu směr Vysoká škola PRIGO v Havířově. Gymnázium, jakožto šampion minulého ročníku, mělo za úkol předat pohár. Tohoto úkolu se zhostilo svědomitě a poháru poskytlo veškerý komfort…

Po příjezdu na místo určení měli všichni možnost vidět své soupeře tváří v tvář, prohlédnout si hrací terén a zjistit, kde je bufet s občerstvením. Poté následovala úvodní ceremonie a nástup týmů, kde cenu naší redakce za nejoriginálnější entrée rozhodně získává VOŠ PRIGO za jejich skvělé a originální týmové dresy a hudební doprovod.

 V tuto chvíli byly již všechny formality vyřešeny, týmy rozřazeny v týmových dresech, a tudíž nic nebránilo začátku samotného turnaje. 

Vítězný tým prvního kola vysoké školy PRIGO

Utkání byla nekompromisní, přesto se nesla ve velmi pohodové náladě. V semifinále se utkala Základní škola PRIGO z Frenštátu pod Radhoštěm se zástupci vyššího gymnázia a vysoká škola s týmem reprezentujícím nižší gymnázium. Klání byla velmi napjatá a vyrovnaná, ale nakonec se podařilo zvítězit, a tím pádem postoupit do finále vysoké škole a základní škole.   

Všichni podali skvělé a obdivuhodné výkony, ale vždy existuje pouze jeden vítěz, tím se v tomto kole šipkařské ligy PRIGO stala vysoká škola, za což jí patří gratulace. Dle jejich slov jim vítězství dává závazek opravdu začít trénovat, ovšem věří si, že letos pohár dokážou získat. To ale i ostatní týmy, například reprezentanti základní školy jsou se svým umístěním právem spokojení, rozhodně ale nemají v úmyslu začít stagnovat a myslím, že vysoká škola bude mít silné konkurenty ze všech stran.

Kdo nakonec získá trofej? O tom rozhodnou až další kola. O každém novém vývoji vás budeme informovat.