PRIGO se zahalilo do modrožluté

autorkami tiskové zprávy jsou: Mgr. Táňa Pešlová a Mgr. Eva Kupčová

Zděšení, šok, strach, neskonalý údiv a nutkání pomoci! Asi takto bychom mohli charakterizovat atmosféru posledních dní. Okupace Ukrajiny nenechává asi nikoho z nás chladným. Proto se také jednotlivé školy PRIGA rozhodly deklarovat svou sounáležitost s Ukrajinou a jejími obyvateli, rozhodly se deklarovat STOP VÁLCE NA UKRAJINĚ. 

Studenti ve spolupráci s učiteli uspořádají 10. 3. 2022 “Projektový den Stuha pro Ukrajinu” spojený s peněžní sbírkou. Sbírka proběhne mezi studenty a zaměstnanci školy, ale přispět může kdokoli. Každý dárce obdrží na podporu stužku v barvách země, která teď zažívá bezesporu nejtěžší chvíle od 2. světové války. V dané chvíli je to asi to nejmenší, co můžeme udělat a co je v našich silách.

V rámci projektového dne se studenti prostřednictvím přednášek poučí o historii a geografii Ukrajiny, prostřednictvím pracovních listů zjistí, co o Ukrajině ví, a se svými vyučujícími rozeberou příčiny i průběh ruské okupace ukrajinského území se všemi jejími důsledky.  Žáci nižšího gymnázia se budou zabývat arteterapií, díky níž mohou dát průchod svým emocím a strachům z neznámého a přetvořit je v motivující obrazy. Po celý den si budou studenti moci zakoupit za libovolnou částku již zmiňované stužky v ukrajinských barvách, a podpořit tak dobrou věc. 

Akce se zúčastní také Radim Kupec, reportér, fotograf, provozovatel adventurové cestovní kanceláře, a hlavně předseda humanitární organizace PřesHranice. Náš vážený host popíše studentům situaci na Ukrajině doslova z první linie, kam se pravidelně vydává pomáhat. Celý výtěžek poputuje právě humanitární organizaci PřesHranice.  

zdroj náhledového obrázku: https://www.gnb.cz/assets/Image.ashx?id_org=400165&id_obrazky=9988