PRIGO má za sebou Halloween season 2022!

Připravit, ke startu, Halloween! Celý měsíc říjen se na PRIGU nesl ve znamení právě této události. Halloweenská challenge, party, happening – to vše tvořilo skvělou atmosféru, kterou mohl pocítit každý na škole.

Den D byl tady. Den, na který se mnozí připravovali týdny dopředu. 21. 10. se totiž PRIGO zahalilo do halloweenského hávu. Promyslet kostým, zkoordinovat třídu, domluvit se na výzdobě a potom jen vše nafotit a poslat do soutěže – o tom byla právě Halloweenská challenge, za kterou stála sexta8 společně s IBDP 2022. Většina tříd se do této akce vrhla se vší vervou. Děsivá torza situovaná v jednotlivých třídách, oběšenci, pavučiny, dýně Jack O’Lantern – na to vše mohl pozorovatel v tento páteční školní den narazit. Neobeznámený pozorovatel by se určitě zastavil a zamyslel se nad tím, kde se to ocitl.

Masky si nevzali za své jen studenti, ale připojili s k nim i někteří vyučující. Pro ty byla připravena kostýmová exhibice, při které studenti mohli volit, který vyučující vyhraje titul Maska roku 2022. Volba však nebyla vůbec jednoduchá. Každý z učitelů si dal na svém kostýmu záležet a všem patří za jejich kreativitu a ochotu velké poděkování. Vítěz však může být vždy jen jeden – tím se v tomto roce stal Mgr. Tomáš Juřica se svým „šermířským civilem“, na druhém místě se umístila Mgr. Pavla Bačovicová a krásné třetí místo obsadila Ing. Monika Kubáňová.

Atmosféra byla jedinečná – třídy vybíraly své reprezentanty, kteří se utkají o cenu a titul Nejlepšího studentského kostýmu roku 2022. Ti, kteří se rozhodli zapojit do Halloweenské challenge a vyzdobili si svou třídu v halloweenském duchu, už počítali minuty do veřejného vyhlášení.

Během halloweenského Kahootu porota složená ze zástupců vedení školy, kterým bychom chtěli touto cestou poděkovat za spolupráci a poskytnutou podporu, vynesla své rozhodnutí. To ovšem nebylo vůbec jednoduché, všechny kostýmy byly velmi propracované, stejně tak jako třídy vyzdobené. Výherce je ale vždy jenom jeden. Třídou, která si odnesla první místo a výhru k tomu, se stala tercie8. Na třetím místě v soutěži o titul Nejlepší kostým roku 2022 se umístila Zuzana Knoppová společně s Tomášem Navrátilem, druhé místo obsadil Lukáš Weselý se svým kostýmem vampýra a první místo a s ním titul Nejlepší kostým získala Bára Julinová. Všem náleží velká gratulace stejně jako poděkování pro všechny, kteří se zúčastnili a kteří se rozhodli podpořit ten správný halloweenský vibe a vytvořit skvělou atmosféru, která se bezpochyby povedla.

Velké poděkování patří také třídě sexta8, která se na celé akci podílela a sehrála tak nenahraditelnou úlohu v Halloweenské challengi. Společně s celým organizačním týmem věřím, že se z této akce podaří vytvořit tradice, která bude každoročně zpestřovat život na PRIGU.


Halloweenská sleepover – noc na škole se vším všudy!

Je toto konec? Ani omylem. Pro třídy nižšího gymnázia den rozhodně nekončí – čeká nás totiž ještě halloweenská sleepover. Po 17. hodině se začali všichni scházet – spacáky, masky, něco na opékání – to vše bychom mohli najít u 26 studentů, kteří byli dost odvážní, aby strávili noc na škole. Jako první bylo na programu dlabání dýní, které následně zdobily venkovní prostory školy po několik dní. Tato aktivita se setkala s úspěchem stejně jako ta následující – co je lepší než pořádná dancing session v prostorách běžně přeplněných houfem lidí – foyer B rozduněla hudba a rozzářila disco koule – kombinace her, volné zábavy a chytlavé hudby zaujala každého. Mezitím se už oheň rozhořel a nic tedy nebránilo přípravě večeře – k takové akci opékání prostě patří!

Umíte si představit sleepover bez strašidelného filmu? Mrtvá nevěsta Tima Burtona se postarala o to, aby ani účastnici halloweenské sleepover 2022 nemohli říct, že ano. Co patří k dobrému filmu? Přece zmrzlina – ani ta nemohla chybět! Půlnoc se neúprosně blížila, takže zbývalo už jenom zalézt do spacáků a nechat se unášet zážitkem prožitého večera. A to je jako všechno? Rozhodně ne! S odbitou druhou hodinou ranní na všechny odvážlivce čekala ještě cesta – cesta za pokladem. Všudypřítomná tma se rozléhala po všech chodbách, stejně jako mlha a děsivě seriózní zvuk pianina. Cíl byl jasný – najít a rozluštit kód k pokladu. Cesta nebyla tak jednoduchá. Na expediční skupiny čekaly nástrahy, úkoly a setkání s všudypřítomnými strážci pokladu.

Nakonec se všem poklad podařilo objevit a v brzkých ranních hodinách zase ulehnout ke spánku. Ráno se jen nasnídat a zamířit domů – pravděpodobně dospat spánkový deficit nabraný během halloweenské noci – podívejme se na to však z jiné perspektivy, kolikrát člověk zažije noc na škole?!