Here we go again – šipkařský turnaj 2022/23 začíná

autoři článku: Anežka Válková, Miroslav Kovařík

autorka fotografií: Natálie Štěrbová

Dne 13. 10. 2022 se všechny naše PRIGO školy zúčastnily šipkařského zápasu – od dětí z mateřské školy až po studenty vyššího vzdělávání. Navíc celou akcí provázel sehraný tým moderátorů z řad pedagogů vysoké školy.

Seznam zúčastněných, počínaje nejmladšími, je MŠ, ZŠ, JAHU, LPG, SŠ, VŠ Havířov, VOŠ Ostrava a také VOŠ Olomouc, kde dívky hrály v oslabení jen ve dvou, protože ráno zjistily, že jedna z hráček má bohužel covid.   

Po představení všech týmů začalo první kolo, ve kterém se proti sobě utkali střední škola a vysoké školy a u druhého terče mateřská škola, základní škola a gymnázia. Do semifinále se ale bohužel nedostaly mateřská škola, ani základní škola. Před finále vypadla i VŠ Havířov společně s VOŠ Ostrava.  

Ve finále proti sobě hráli u prvního terče LPG vs JAHU, kde JAHU začalo krásnými hody, ale i přes veškerou jeho snahu bylo LPG po pátém kolem zdatnější, což mu pomohlo k vítězství. U druhého terče zatím bojovali o výhru SŠ proti VOŠ Olomouc. Oběma těmto týmům se dnes opravdu dařilo. Přestože vyšší odborná škola hrála v oslabení, podařilo se jí nad střední školou vyhrát.  

Pojďme si teď říct, kdo se umístil na prvních třech místech. Na třetím místě šipkařského zápasu se umístila oslabená VOŠ Olomouc, na druhém se umístilo JAHU a konečně první místo obdrželo LPG. Výhercům gratulujeme a budeme jim držet palce v nadcházejících kolech. Kdo letos získá putovní pohár šipkařské ligy PRIGO je sice stále ve hvězdách, jedno je ale jisté – čeká nás ročník plný zábavy, napětí a očekávání. Při dalších kolech se na vás budeme těšit!

ROZHOVOR 

Miroslav: Právě tady stojím s týmem střední školy z Haldy, takže jak hodnotíte průběh prvního kola?  

,,Vedli jsme na plné čáře a potom se nám to trochu vymklo z ruky a nějak se nám to nepodařilo.“ 

Miroslav: Bavíme se vzadu v aule a ptám se JAHU, copak se pokazilo ve finále?  

,,No, hráli jsme velmi brilantně, bohužel Kuba nezavřel a dopadlo to na velblouda.“  

Miroslav: Na velblouda? Co to znamená?  

,,Že to dopadlo špatně.“  

Miroslav: Dobře, a v čem si myslíte, že vás vítězové nejvíce přejeli? 

,,Myslím si, že nás nepřejeli v ničem, prostě měli větší štěstí.“  

Miroslav: Právě tady stojím s kapitánem LPG a ptám se ho, jak hodnotíte celkově výsledek?  

,,Ke konci to bylo velice těsné, bylo to 16 na 16 bodů a nakonec se nám to podařilo vyhrát díky Tomáši Kolpakovi, který to rozhodl. Za mě to byla velice napínavá a úspěšná hra.“  

Miroslav: Kdo byl v týmu vaší největší oporou? 

,,Největší opora byl asi Tomáš Kolpak, který to rozhodl a který to, dá se říct, potahal. Samozřejmě i Mikuláš Kočvara nebo já, Petr Kufa. Dařilo se nám, ale ne zas tak jako jemu – takže největší opora – Tomáš Kolpak.  

Miroslav: U vedlejšího terče vyhrála VOŠ Olomouc, co si myslíte, porazili byste je?  

,,Těžko takhle říct, museli bychom trochu potrénovat, neviděl jsem je hrát, ale myslím, že kdybychom do toho dali srdíčko, tak by tam nějaká šance byla.“