Erasmus +

Autor článku: Mgr. Petr Vavrečka

Lékařské a přírodovědné gymnázium obdrželo v září 2020 informaci o schválení projektu Erasmu+ v rámci „Partnerství škol“. Projekt s názvem „Healthy Food – Happy Life“/ „Gesundes Essen – Glückliches Leben“ bude trvat dva roky a bude zahrnovat celkem jedno přípravné setkání pro zúčastněné učitele všech partnerských škol, které proběhne v německém městečku Warnemünde u Baltského moře, a také jedno evaluační setkání učitelů v průběhu projektu na Lékařském a přírodovědném gymnáziu v Ostravě. 

Na projektu spolupracují celkem 4 země: Německo, Česká republika, Estonsko a Polsko. Německo je školou, která projekt podala a stará o jeho bezproblémový chod. 

Co je ale podstatné pro naše studenty: 6 vybraných studentů se zúčastní vždy týden v jedné zemi naší partnerské školy, kde bude připraven celotýdenní program sestávající se z workshopů, tedy z aktivit ve škole, ale také z dalších navazujících aktivit, jakými jsou výlety do okolí či návštěvy památek v příslušných zemích.

Naše německá partnerská škola ECOLEA – Internationale Schule Rostock (https://www.ecolea.de/internationale-schule/ecolea-rostock/) z důvodu aktuální situace ve světě zažádala svou agenturu v Bonnu, aby bylo možno začít s projektem později, a dostala kladnou odpověď.

Po odeznění pandemie nákazy novým typem koronaviru tedy začne naše škola intenzivně s přípravou tohoto projektu tak, aby mohly být všechny plánované aktivity od 1. 9. 2021 realizovány. 

Budeme se těšit na zájemce z řad studentů v rámci přípravy projektu na výtečnou spolupráci s našimi studenty v blízké budoucnosti. 

Organizátoři projektu:

Mgr. Petr Vavrečka, Mgr. Pavla Straková, Mgr. Kristýna Šebková