Třetí kolo šipkařského turnaje PRIGO

3. kolo pro sebe získalo vyšší gymnázium PRIGO.
Made by Alexandr Trawinski

Ve čtvrtek 10. 3. se v naší škole uskutečnil projektový den zasvěcený Ukrajině. V tento den se však konala i jiná akce – na VŠ v Havířově se odehrálo 3. kolo šipkařského turnaje PRIGO, kterého se mimochodem účastnila i naše redakce (tedy 1 osoba) za podpory amatérského fotografa.

V 8:00 už byli všichni soutěžící i fanoušci z naší školy nachystaní v rušném a přeplněném foyer budovy B. Poté, co se nám podařilo dát se dohromady, jsme vyšli směr zastávka autobusu. Celý rozvrh turnaje už všichni moc dobře znali, přesto se našli tací, kteří byli trochu nervózní. Někteří debatovali o možných umístěních jednotlivých týmů a o tom, jak by to mohlo ovlivnit konečný výsledek turnaje.

Tohoto kola se opět zúčastnilo 9 tříčlenných týmů ze škol PRIGO. Soutěž tradičně začala zahajovacím ceremoniálem, na kterém v aule před diváky nastoupily všechny týmy ve svých barevných dresech. Paní organizátorka se každého týmu zeptala na pár otázek, které jí byly oplaceny jednoslovnými odpověďmi. Přesto jsme se dozvěděli důležité informace, jako například to, že tým nižšího gymnázia má rád kebab, nebo že tým VOŠ Ostrava provedl tzv. hospodskou přípravu, kdy se rozhodli zkombinovat pití piva s tréningem (spíše ale šlo o to pivo). Domácí tým z VŠ v Havířově, který za sebou má už dvě první místa, byl při zahájení plný sebevědomí a jeho členové si byli jisti svou výhrou.

Ať už se jednalo o mateřskou školu nebo VŠ, všichni soutěžící se opět snažili podat ten nejlepší výkon. Děti ze základní školy si mezitím velmi hlasitě užívaly velkého prostoru školní auly, ve které pobíhaly sem a tam.

Made by Alexandr Trawinski

Během přestávky si členové týmu vyššího gymnázia dovolili sníst několik řízků z talíře, který náležel základní škole z Frenštátu pod Radhoštěm, a tím těžce poškodili promyšlenou logistiku občerstvení. Vznikla tak tzv. „Řízková kauza,“ která vzbudila pobouření především ze strany učitelek již zmiňované základní školy. Vše se nakonec nějak vyřešilo a nikdo nepřišel k úhoně. Tým vyššího gymnázia se k tomuto tématu odmítl vyjadřovat.

Ve finále soupeřil tým VŠ s týmem vyššího gymnázia o 1. místo. Poslední hra byla velice těsná, oba týmy byly po celou dobu trvání hry velice vyrovnané. Týmu vyššího gymnázia se však podařilo přesným hodem dosáhnout bodové hodnoty 0 dříve než týmu z VŠ, a tím se stali vítězi tohoto kola a získali tak zlatou medaili. VŠ to při předávání cen okomentovalo slovy: „Nechali jsme je, ať si zahrajou.“

Tým nižšího gymnázia soupeřil s týmem ZŠ F. p. R. o místo 3. Nižšímu gymnáziu se podařilo tým ZŠ porazit, a tak si z tohoto kola domů odvezli bronzovou medaili.

Po třetím kole šipkařského turnaje se na 1. místě stále drží tým VŠ Havířov, týmy nižšího a vyššího gymnázia jim však šlapou na paty. Celý turnaj rozhodne poslední, tedy čtvrté kolo.