PRIGO GAMES. Prvenství v turnaji hry Counter Strike: Global Offensive ukořistili Ugly Bastards

Turnaj ve hře Counter Strike: Global Offensive je za námi. Z celkem osmi soutěžících týmů nakonec vyšel jediný vítěz. Jak probíhal dnešní den? 

Dnešní den, tedy ve středu 17. února, se konal první turnaj v rámci esportového klání PRIGO GAMES. Hrál se Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), který patří mezi nejúspěšnější FPS tituly v eSportu vůbec. Ze všech PRIGO škol se jej zúčastnilo celkem 8 týmů napříč všemi školami a ročníky. Kdo zvítězil? A kdo si brousí zuby na příští turnaj? 

Turnaj CS:GO startoval úderem deváté hodiny. Pár minut předtím se na komunikačním kanálu aplikace Discord sešli kapitáni všech osmi týmů s organizátory. Petr Škuta vysvětlil pravidla a upřesnil pokyny pro průběh celého dne. Následovalo už jen rozlosování a základní skupina mohla začít. 

Vítězové základní skupiny se začali rýsovat už po neuvěřitelných 45 minutách. Postupně se přidávaly další týmy, až byli známi všichni účastníci semifinále. Do něj se probojovali “Žaludi”, “Ugly Bastards”, “Autobahnpolizei Kobra 11” a “MUPI”. Někteří měli mezi koly delší oddech, který byl náležitě využit. Dohrávající týmy měly k dispozici alespoň pětiminutovku na odpočinek. 

Prvními finalisty byli “Ugly Bastards”, kteří procházeli turnajem poměrně přesvědčivě a nechali se slyšet, že si jdou pro vítězství. Druhá dvojice sváděla tak vyrovnaný boj, že se daný zápas musel prodlužovat nastavením kol. Nakonec do finále postoupili borci a borky z “Autobahnpolizei Kobra 11”. 

Finále začalo překvapením. “Ugly Bastards” patrně první čtyři kola hledali recept na své soupeře, ale následně rozjeli svou mašinérii. “Autobahnpolizei Kobra 11” však nedali výhru zadarmo. Zápas byl jakožto finálové klání vysílán v rámci aplikace Discord a souboj nejlepších přilákal mnoho účastníků. K vidění bylo ještě několik zvratů, lstivých taktik a hlavně vojenská organizace na obou stranách. Vítězství však přeci jen nakonec urvali čtvrťáci “Ugly Bastards” a jsou tak historicky prvními vítězi turnaje PRIGO GAMES sekce CS:GO. Ačkoli “Autobahnpolizei Kobra 11” neobsadili první příčku, určitě vyhráli pomyslnou diváckou soutěž za přímý přenos a zábavný styl hraní. 

Celý den ukázal, že studenti mohou snadno překlenout strasti současné koronavirové pandemie a účastnit se i v rámci jarních prázdnin společných aktivit. Všichni navíc dokázali, že hry dokáží mnohé naučit. Organizace týmů, přebírání zodpovědnosti, komunikace, plánování a vymýšlení strategického postupu je jen pár příkladů z mnoha, co museli účastníci předvést. 

Závěrem tedy ještě jednou děkujeme všem zúčastněným studentům a studentkám. Získali jsme i zpětnou vazbu, která pomůže zlepšit organizaci a příští turnaje, protože PRIGO GAMES CS:GO rozhodně nejsou naposled. 

Za pomoc s organizací bychom tímto chtěli poděkovat Michaelu Španielovi z P1.B. 

Už zítra se koná druhý den turnaje tentokrát v MOBA hře League of Legends. Fanoušci tohoto žánru si určitě přijdou na své a my budeme opět u toho.