PRIGO GAMES. Škola kde to nejenom žije, ale kde se i hraje!

Školní aktivity mohou být různorodé. Ať už tradiční šachové turnaje, matematické olympiády, nebo třeba sporty. Znáte ale eSport? A víte, že na naší škole se také hraje? 

Počítačové hry jsou fenoménem už několik desítek let. Teprve v poslední době ale nabírá na síle odvětví zvané eSport – elektronický sport. Z nenápadné kategorie pro pár nadšenců nyní vyrostla sportovní kategorie, která rozpočtem překonává všechny tradiční sporty. A nadále roste. 

My na školách PRIGO jdeme s dobou a trendy neignorujeme. Ba naopak. Proto jsme se rozhodli uspořádat turnaj v eSportu. Pod vedením Petra Škuty a Jirky Moravce začíná první PRIGO GAMES. 

Ačkoli bychom se mohli obávat, že o jarních prázdninách (tedy ve volnu studentů) nebude zájem, opak je pravdou. Přišlo více než 50 přihlášek. Studenti a studentky mohou vybírat mezi dvěma hrami – Counter Strike: Global Offensive a League of Legends. Oba tituly patří v kategorii eSportu mezi mezinárodně uznávané. 

Dnes začíná první den PRIGO GAMES a turnaj v Counter Strike: Global Offensive. Proti sobě se od 9 hodin utká 8 týmů sestavených ze studentů a studentek všech škol PRIGO. Čtete správně, ani něžné pohlaví se nezaleklo výzvy a přidává se do virtuálního klání. 

Kdo stane na stupni vítězů? Který tým si odnese pomyslnou virtuální trofej? Uvidíme již dnes. Přejme všem účastníkům pevnou ruku na myši, klávesnici a také štěstí. 

PRIGO GAMES. Škola kde to nejenom žije, ale kde se i hraje!