PRIGO GAMES. Celodenní urputné boje v League of Legends znají vítěze

Druhý den PRIGO GAMES přinesl turnaj v oblíbeném eSportovém titulu League of Legends. Účastníci se mohli těšit na propracovaná pravidla a bitvy až do pozdního odpoledne.

Čtvrtek 18. února se nesl ve znamení hry League of Legends. Jde o takzvaný MOBA titul, kde ovládáte hrdiny s mnoha schopnostmi, jež se snaží dobýt základnu nepřítele. K tomu dopomáhá armáda vojáků, která v pravidelných intervalech vyráží do boje vstříc nepřátelské základně. 

League of Legends nabízí propracovaný systém hrdinů a taktik, které není jednoduché zvládnout. Přesto jde dlouhodobě o jeden z nejsledovanějších titulů na celé eSport scéně. Láká jak mladé, tak starší publikum a turnaje vzbuzují velké emoce.

A přesně v tomto duchu probíhal i celý čtvrteční den. „Lolko“, jak se hře lidově přezdívá, začalo po deváté hodině. Hráči již čekali u klávesnic a monitorů dychtiví ukázat, co se v nich skrývá.

Turnaj jeden na jednoho zcela ovládl Martin Hrubý z P4.A. Od prvních kol se probojoval do finále, kde porazil Ondřeje Malce. Zajímavostí je, že Martin má menší rank, tedy je v žebříčku oficiálních hodnocených zápasů papírově slabším hráčem než Ondřej.

Následoval formát pět proti pěti – kapitáni. Zde naopak tým Ondry ukázal svou sílu a prošel víceméně všemi zápasy s jasným přehledem a urval si první příčku. 

Dalším formátem byly tzv. „flexi týmy“, tedy předem stanovené a domluvené týmy hráčů, které nepodléhají náhodnému výběru. Zde se opět ujal vedení tým s kapitánem Ondřejem Malcem, který potvrdil svůj rank, ale také organizační a vůdcovské schopnosti. Přeci jen provést svůj pětičlenný tým od počátečních kol až do finálového klání znamená hodně energie a úsilí.

Turnaj v Lolku byl velmi propracovaný a my musíme tímto poděkovat studentu Filipu Černému. Jeho odborná příprava a znalosti byly při přípravě neocenitelné.

První velký turnaj v rámci eSport ligy PRIGO GAMES tedy skončil. Za pořadatele Petra Škutu a Jiřího Moravce můžeme říct, že nad očekávání úspěšně. Určitě tak nebyl posledním, ale spíše prvním v celé řadě.

Budeme se tedy těšit u dalších PRIGO GAMES. eSportu zdar!