PRIGO zámek Hnojník, místo jen pro odvážné

Jedna z indicií byla ukryta pod vrstvou vnitřností

Pod rouškou tmy se pod skvělým vedením paní Mgr. Závodné a paní Mgr. Švecové vydali studenti středních škol PRIGO na expedici naplněnou očekáváním i hrůzou. Studenty čekal odpolední program únikové hry na zámku Hnojník. Vzhledem ke komplikacím během cesty byl příjezd lehce zpožděn, ovšem to nikterak nebránilo samotnému průběhu akce. Studentům, kteří se ve většině klepali zimou, byl představen program a následně byli vpuštěni na expedici ke svým startovním stanovištím.

Chodbami se začínal v oblacích mlhy šířit křik vyděšených studentů. Na jednotlivých stanovištích na ně totiž čekali přestrojení studenti Vyšší odborné školy PRIGO, kteří si tento program připravili. Studenti měli řešit všemožné rébusy a šifry, které byly velmi dobře ukryty a střeženy děsivými postavami. Například na jednom z mnoha stanovišť byla připravena indicie pod vrstvou vnitřností, které museli studenti rukavicí odstranit. Po chodbách mohli potkat Samaru, klauny, psychopatické dřevorubce a mnoho dalších postav, které můžeme znát z těch nejlepších hororových filmů.

Osobně mohu říct, že nejhorší zážitek pro mě byl, když se mě jeden z psychopatických dřevorubců se sekerou v ruce snažil odnést neznámo kam.

Závěrem celé akce se všichni vydali do přilehlého temného lesa, nad nímž svítil jen měsíc. Na tomto místě bylo úkolem sestavit telefonní číslo a následně najít list s číslicí 4. Tento list ale zůstal pro mou skupinu záhadou, jelikož vzhledem k časové tísní bylo nutné se přesunout do tepla autobusu.

Velké poděkování patří Vyšší odborné škole PRIGO, která tuto zajímavou akci pořádala. Kvalitu masek i programu mohu soudit dle křiku a vyděšeného výrazu některých studentů při opouštění areálu zámku. Jediná skutečnost, která studentům tvořila ztížené podmínky, byla teplotní situace podobající se Ladovské zimě.