Olympiáda v angličtině – když rozhodují setiny bodů…

autorkou tiskové zprávy je Mgr. Renata Závodná 

Městské kolo Olympiády v anglickém jazyce proběhlo 15. 3. 2022 v Domě dětí a mládeže na Ostrčilově ulici. V letošním roce jsme obsadili nejen 3 kategorie pro gymnázia, ale měli jsme zástupce i v kategorii středních škol, studentku třídy A3 Obchodní akademie, Adélu Pavláskovou.

Za gymnázium soutěžili: v nejmladší kategorii Elena Klímková ze Sekundy 8, starší žáky reprezentoval Michal Vilém Kopper z Kvarty 8 a v nejvyšší kategorii podala skvělý výkon Magdaléna Horňáková z P3.A. Je třeba si uvědomit, že městského kola se může účastnit pouze vítěz školního kola a opět jedině nejlepší účastník městského kola bude reprezentovat Ostravu v krajském kole. 

Letos se nám sice nepodařilo získat zlatou medaili, ale Michal Vilém Kopper po nerozhodné bitvě ve finále skončil ve své kategorii na třetím místě. Mezi studenty na první až třetí pozici byli v této kategorii rozdíly opravdu v setinách bodů. Vzhledem ke svému věku je Michal velkým příslibem do budoucnosti. Jsem si jistá, že příští rok již nebude mít ve své kategorii konkurenci.