Trocha poezie nikoho nezabije – velký úspěch studentů prvního ročníku

Autorka: Mgr. Táňa Pešlová

Středisko volného času v Ostravě na Ostrčilově ulici vydává každoročně s finanční podporou statutárního města Ostrava Almanach žákovské a studentské poezie.

Také naše škola letos poslala básně dvou velmi nadaných žáků z prvního ročníku JAHU a doufala, že se básně budou líbit a budou vybrány ke zveřejnění. A povedlo se. Kamile Orzelové byly zveřejněny hned 4 básně – Hostina, Hořkost, Naivní a Pandořina skříňka a patří tak mezi nejúspěšnější autorky. Také Lukáši Ciencialovi otiskli báseň, a to Dívku z předešlé noci. Oba naši studenti tak přispěli k tomu, že je tentokrát „MALÁ“ knížečka nadějných básníků pěkně „napěchovaná“, inspirativní a nádherná.

V době předcovidové vždy probíhal křest Almanachu. Křest byl obohacen o nějaké kulturní číslo a Almanach byl pokřtěn dětským šampaňským😊.  Bohužel letos v důsledku protiepidemických opatření křest neproběhne jako obvykle, což je velká škoda, ale snad se doba brzy umoudří a nadějní básníci se spolu setkají tzv, „naživo“ a vymění si své dojmy i zkušenosti.

Kamile i Lukášovi gratulujeme a budeme rádi, pokud se poezii budou i nadále věnovat. Vždyť přece trocha poezie nikoho nezabije


Almanach bude po Novém roce k nahlédnutí u Mgr. Táni Pešlové.