Koníčky a cíle v době koronavirové

Život nám pomalu ale jistě protéká mezi prsty a my stále sedíme doma. Spousta z nás přibrala nějaké to kilo, někteří zhloupli a jiní zlenivěli, tak vám tady představuju koníčky a cíle v době koronavirové. Mnoho z mých přátel si vytyčilo na konec karantény pomyslnou metu pro zpříjemnění a urychlení dlouhé pandemické chvíle. Bohužel, mnoho projektů, které pro nás byly důležité, se zrušily, ale tím se uvolnilo místo pro věci, na které bychom přes rok neměli čas. I přes všemožné stále se obměňující restrikce se toho dá v obývacím či v dětském pokoji mnoho zvládnout.

Naučit se na kytaru, číst více knížek, nabýt svaly; toto jsou jedny z mála cílů, které si vytyčili moji spolužáci během koronaprázdnin. Knížky se najdou vždy, místo činek se dají použít vodou naplněné PET láhve od minerálek (alespoň ten odpad znova použijete) a kytara se u vašeho trampského strejdy najde vždy. Je to rok jako každý jiný, sice těžký a uzavřený, ale stále je to krok dopředu. Buď můžete z pandemie vyjít jako motýli, nebo můžete být stále housenky.

Příroda nám tento rok také nikam neutíká, ba naopak je krásnější než předtím. Tímto nemyslím, že nutně musíte vyrazit do ulic, ale pohodová procházka přírodou je lepší než kdejaký lék proti bolení hlavy nebo energetický nápoj. V těchto slunných dnech je procházka lesem překrásná a zdravá. Tímto se dostávám k dalšímu zdravému trendu dnešní doby, a to je otužování. Stále více Čechů si na tuto ledovou koupel zvyká a chválí si ji. Rychlá ranní sprška nikoho nikdy nezabila.

Myslím si, že z této karantény vyjde mnoho světových kytaristů a skladatelů, známých bestseller-píšících spisovatelů nebo olympijských atletů.